G til nettstedet i tyrkiske sprkG til nettstedet i Norge Language G til nettstedet p engelsk sprk Sailorson Apart Hotel Official Web Site
English Turkish
  Historien om Alanya
  Antique Byer
  Moskeer og kirker
  Traverse steder
  Geografisk beliggenhet
  Sport Organisasjoner
  Landbruk og husdyrfag
  Tradisjonell mat
  Photo Gallery
      Hovedside > Alanya Info > Tradisjonell mat av Alanya

TRADISJONELL MAT

Grunnlaget for ernæringsmessige modus av nomader, husdyr og hvete - avledet >mat bestemmer. Selv om produksjon av ferske grønnsaker langs kysten litt hvete og tørr vegetabilsk vektøkning dypere inn i landet. Du kan finne alle turist hoteller og restauranter i Alanya, internasjonale cuisin.

 

Yarpuzlu Akdar Soup

Yarpuzlu Akdar orbas

Nok hirse dynket i en container. Millet hentet fra vannet, håndtegnede mill. Etter å ha forlatt granater med korn korn, er fersk vann kastet i kokende vann gjennom. Salt kokende millets, er hentet fra brannen smeltet i pannen og la avkjøles til hverandre når du skriver. Når kule nok hirse, yoghurt med en litt utvannet blanding. Ifølge ønsket yarpuzlu også være forberedt. River kanter eller inne i bue-lignende pennyroyal mint, en aromatisk plante. Renset og hakket pennyroyal, hirse suppe sammenføyninger, gir en behagelig lukt og forebygger sykdom..

 

Shepit

ebit

Brød, kaker deigen med en rullende pin formet som en liten kjertel diameter, er tykkelse mer å bli åpnet. Stove plassert på deigen arket, er godt kokt og unngå å brenne i ansiktet i ansiktet. Til slutt, leveres håret foran kull litt Viser Shepit blomst. Shepit smurt med smør, en side, adskilt tørket bunnfall (junkie) plassert på toppen av bunken.

 

Dogme Asi (Keshkek)

Dme A

Vaksinen, kjent som «Keskek" Dogme utenfor Alanya, er vanligvis laget av harde hveten fra høsten.

Stekt løk med salt til smøret skåret i stykker i rosa. Hvete korn er vasket og rengjort. Stone skjøt hånden mill hveten i det ytre skallet. De rengjøres hvete, pot stekt løk og delta i kontinuerlig rørte til godt kokk. Pudding vise smidde fra vaksinen, blir spist på den varme smeltet smør.

 

Laba

Laba

Sauer, geiter slakta dyr som bekken, rib bein med bein i ryggraden med regionen begrenset til regionen forutsatt fra venstre til "labalik" kalles. Labalik, vasket og renset, så det motsatte delen av ryggraden, er bukhulen i form av å åpne munnen brakt inn i posen.

Tilstrekkelig mengder av kokt ris vann og salt settes på hold til venstre. På den andre siden kjøttdeig, sort pepper, persille, pinjekjerner, mandler, salt, tomatpuré og labalk ligger på nyrer, blanding smør er finhakket. Hevelse i vann forsyninger av ris og mørtel, fylles inn labalik. Labalik munnen sydd stengt for å unngå søl av materialer fremover. Tomatpuré og paprika pulverlakkert Laba, stekt i smør i en stor bolle. Laba deretter sette i en annen gryte, kok i vann.

Laba kokte over høy varme, spredt i ulike deler av boret nålen teppet for fragmentering. Laban fjernet tauene fra en stor skuff, drypp over gjenværende koke vannet.

 

Bumbar (Chitterlings)

Bumbar

Tarmen hos unge geiter er spesiell tykke casing. Grundig rengjort og vrenges boring tarmen, mel, løk og sitron å skrubbe grundig. Luktfri og ventet i ca to timer til den blir hvit. Gjenta den samme prosessen på nytt gjennom det motsatte ansiktet av tarmen enn resten for to timer.

Revet løk stekt med olivenolje. Hjerte, nyre, lever, og en tilstrekkelig mengde kjøttdeig, ris, salt, rød pepper, svart pepper, tomatpuré, persille og mynte blandes med en velkomst. Den ene enden av tauet koble den andre enden av tarmen er fylt med vann inne i materialet. Etter utfylling i den andre kobles til munningen av chitterlings, matlaging container er plassert på kurver. Lukke lokket satt på den, og kokt i vann til å dekke. For fragmentering i ulike deler av bore foringsrør, tar potten etter steking stekt i smør til gyllen. Skjær i små biter på en voksende matlaging chitterlings juice og smeltet smør helles. På presset sitron og sort pepper er plantet og spist.

 

Ilibada Rolls

libada Sarmas

15-20 cm. lange og 8-10 cm. ilibada brede grønne runde blader, kort stilk i jorda har fast. Generelt, vinter-og vårmånedene er svært smertefullt for noen av artene ikke er å foretrekke ilibada.

Ilibada renset og vasket blader gruppert på toppen. Kokt vann helles på. I en annen bolle med ris eller hvete, olivenolje eller smør, salt, tomatpuré, paprika, persille og krydder er forberedt mørtel.

Innpakket i blader og lagt inn i potten er stablet libada mørtel. Tilsett litt vann til å koke ta-normal brann.

 

Goleviz

Poteter dyrket under lignende jord og gleviz, vasket og skrelt det ytre skallet. Gleviz skåret i biter vaskes igjen. Kjøttdeig, finhakket løk, tomater eller tomatpuré, paprika, salt og blandet med pre-gjennomvåt kikerter. Med normal varme nok vann til å koke. Kvernet kjøtt kan også brukes i stedet for spor eller bein. Gleviz nær den rå, mikset av helte sitronsaft på.

 

Taze Ulubu (Grønne bønner)

Taze lb (Brlce)

Nyre bønne salat med tørkede bønner og kjøtt måltid i den friske svinekjøtt, som mat, kokte og laget salat. Grønne bønner som nyre bønne størrelse brukket bein er rengjort og stengler. Kvernet eller hakket kjøtt cubed, pan stekt med smør og hakket løk og paprika pulver. Steking skall skrelles og hakkede tomater legges. Deretter, ved å legge til nyre bønne mix. Ta på nok vann og salt, kokt i en normal brann.

 

Fresh Bean Dinner

Bred bønner er godt vasket og rengjort med en kniv hode og bunn porsjoner. Hakket løk, smør, pepper, blandet med kjøttdeig eller grytestek kjøtt. Tomater skrelt og kuttet i biter er lagt. Materiale blandet med litt over kokte bønner, salt vann og la den normale brannen å lage mat.

 

Sopp

Fungal species in Alanya; gocaaa, truffles, Pelit, pine and tar is. Autumn rains, the region is the most common gocaaa mushrooms. Thoroughly cleaned mushrooms, cut into small pieces with a knife. Finely chopped onion, olive oil or butter roasted to death. Mushrooms are cooked by adding a time. Then, water, salt and tomato paste are added. If desired, can also be made according to the chickpea.

 

Oksuz Helvasi (Orphan Halva)

ksz Helvas

En arbeidskrevende oppgave< som krever bygging av styrken pilene helva håndleddet gjort. En skala av druer eller carob melasse, halv - skala blanding med vann. Dette er en femtedel av blandingen i en bolle, en gryte, kok resten.

Fed med siktet mel blandingen i kokende blandingen. Blandingen til en deig fester seg til pannen og tilsett smør. De resterende blandingen er kokt langsomt lagt til deigen - mix vil fortsette. Mottatt et brett med kokt godteri er gitt orm for hånd. Forme en sylinder er plassert på midten av bollen, en skje, trykke på kantene av spredningen.

På den andre siden av smørstekte, hot pot helles i sentrum hullet fylles og serveres.

Cigirdik

rdk

Vask sesamfrø, en skala, med en gryte med honning blandet med samme grad v stekt. Kokt til blandingen er stekt sesam skorpe. plassert i grunne skåler med en skje. Skjær med en kniv for å spise den kalde størknet cigirdik. Honning kan også brukes i stedet for sirup. Cigirdik vanligvis gjøres i en søt, kalde vinterdager.

 

Citrus Jam

Turun Reeli

Alanya er også kjent som vill turunca. 80-10 stykker med en< kniv skiver sitrus, sitrus og hvite deler atskilt fra den indre delen av skallet er rengjort. Krøller tørkes skjell, et garn nål med stablet. Da skjellene i en bolle med kaldt vann kokes for en tid. Kaldt vann, bytte vann venter på morgen og kveld. Smerten av skjell ut grundig. Tauet er fjernet, og beholderen er laget syltetøy. 8-10 til 1 kg av bitter appelsin. sukker brukes. Smittet over sitrus sukker, overnatting vannet grundig til blandingen er oppnådd ved å vente. Ved å legge to kopper vann på kok. På skum koker over høy varme. En halv sitron til blandingen konsistensen av syltetøy strammet for ikke å bli sukkerholdige. Koke en stund, syltetøy, er krukker avkjølt.

 

Kirtaki (Gresskar)

Kirtaki

Kirtaki, gresskar, squash eller vannmelon skallet er laget av vann. krell gresskar skiver ble delt inn i skjellete 3-5 cm. lange, kuttet i små biter. Skjær i biter i lime vann eller lut vann i flere timer å vente på deler. Skjell er vasket satt i en kjele med kokende drue sirup eller horn. Kokt blandingen til den konsistens, la avkjøles. Den avkjølte kirtaki ble plassert i en test eller asoil beholdere og munnen lukket.

 

 
**Sailor Apart Hotel @ 2010**
Drevet av
Ekip Bilisim