G til nettstedet i tyrkiske sprkG til nettstedet i Norge Language G til nettstedet p engelsk sprk Sailorson Apart Hotel Official Web Site
English Turkish
  Historien om Alanya
  Antique Byer
  Moskeer og kirker
  Traverse steder
  Geografisk beliggenhet
  Sport Organisasjoner
  Landbruk og husdyrfag
  Tradisjonell mat
  Photo Gallery
      Hovedside > Alanya Info > Historien

HISTORIE OG ALANYA

Alanya ligger på en halvøy som grenser til Taurusfjellene i nord og Middelhavet i sør. Denne gamle byen ble navngitt enten Pamfylia eller Kilikia fordi den ligger mellom de to regionen.

Det er ingen bestemt informasjon om den første grunnleggelsen av Alanya. Prof Dr. Kln Kktens undersøkelser i 1957 i Kadini Cave som ligger 12 km. fra sentrum av byen, viser oss historien til regionen som går til sent Paleolitic perioden.

Når eller hvem som ble grunnlagt Alanya er ukjent. Kjent på latin som Coracesium, eller i gresk som Korakesion fra luviske Korakassa betydningen punkt-utstikkende byen. Venstre til Ptolemaios I Soter etter 323 f.Kr., hans dynasti opprettholdt mister kontrollen, og det ble et populært sted for Middelhavet pirater som var til tider lojale Diodotus Tryphon av Selevkidriket. Denne perioden endte med byens innlemmelse i Romerriket av Pompeius i 65 fvt. Etter at imperier kollapsen og dele byen forble under bysantinsk innflytelse, bli kjent som Kolonoros, eller vakkert fjell. Området falt fra deres innflytelsessfære etter slaget ved Manzikert til stammer av seldsjukkene, bare for å bli returnert i 1097 av Alexios I Komnenos og krefter til det første korstog. Det armenske kongedømmet Kilikia regelmessig holdt havnen, og det var fra en armensk, Kir Fard, tok det muslimer varig kontroll i 1221 da den anatoliske seldsjukkenes Sultan Alaaddin Keykubat utvekslet styringen av byen Aksehir for det. Den byen var omdøpt Alaiye, et derivat av >Alaaddin. Seljuk styre så gullalder i byen, og det kan betraktes vinteren hovedstaden i sitt imperium. Byggeprosjekter, inkludert twin festningen, bymurene, arsenal, og Red Tower gjorde det en viktig havn for vestlige Middelhavet handel, særlig med Ayyubid Egypt og den italienske bystatene. Keykubat også konstruert en rekke hager og paviljonger utenfor murene, og mange av hans verker kan fortsatt bli funnet i byen.

Den mongolske invasjonen brøt Seljuk kontroll , og byen falt til en rekke beyliks, og til og med å Lusignan fra Kypros. Byen ble solgt av den Karamanolu dynastiet i 1427 til mamelukk dynastiet for en periode før Fatih Sultan Mehmet i 1471 lagt den inn i det voksende ottomanske riket. I 1571 byen ble organisert i provinsen Kypros, og senere under Konya, og i 1868 under Antalya, som i dag. I sine 1935 besøk, avsluttet Ataturk navnet i det nye alfabetet som Alanya.

 
**Sailor Apart Hotel @ 2010**
Drevet av
Ekip Bilisim