G til nettstedet i tyrkiske sprkG til nettstedet i Norge Language G til nettstedet p engelsk sprk Sailorson Apart Hotel Official Web Site
English Turkish
  Historien om Alanya
  Antique Byer
  Moskeer og kirker
  Traverse steder
  Geografisk beliggenhet
  Sport Organisasjoner
  Landbruk og husdyrfag
  Tradisjonell mat
  Fotogalleriet i Alanya
      Hovedside > Alanya Info > Geografisk Beliggenhet

GEOGRAFISK PLASSERING AV ALANYA

Alanya er i øst for Antalya , som ligger i Middelhavet regionen i Tyrkia. Avstanden fra Antalya til Alanya er 135 km. Alanya ligger på 36 30 ' 07 "- 36 36 ' 31 " nordlig bredde og 31 38 40 -32 32 ' 02" østlig lengde.

Alanya Kalesi

Den av Alanya, en steinete odde på havet, identifiserer den fra miles away. To sandstrender strekker seg øst og vest for rock og innlandet Taurus-fjellene stiger til snødekte høyder

I Sør for byen er det Middelhavet, i vest Manavgat, i øst Gazipasa og i Nord størrelsesorden Taurus-fjellene og plateaus.The høyde på platå er ca 1000 meter. I Sør for byen er det Alanya-halvøya omgitt av sine 6500 meter lang festninger. Halvøya er skilt fra Taurus med slettene. Veien fra Taurus til sentrale Anatolia er bare mulig gjennom Kusyuvasi, Yelkpr, Kocdovat, Dim og Alara daler. Den vanskelige mountainpass til Central Anatolia gjort Alanya en havneby. The Red Tower, en oransje-farget åttekantede murstein tårn på vannkanten, ble bygget i 1226 av Sultan Alaettin Keykubat 1 til hjelp i forsvaret av horbour. I dag er denne tårn og havn er viktige steder i Alanya. Mange turister kommer for å se de historiske stedene hvert år.

Kommer til Alanya er ikke vanskelig. Du kan bruke enten motorveier eller luftveiene. Antalya har en internasjonal flyplass og det tar ca 2 timer fra flyplassen til Alanya med buss.

Befolkningen i Alanya har vært økende siden det ble en turist by. Det har ulike befolkningsgrupper i vinter og sommer. Om vinteren er det nesten 150 000, men om sommeren er det 500 000.The byen ligger på sørkysten av Tyrkia,< er det en turist by, og den har et varmt klima så mange mennesker trekker til Alanya.

 

Fjell og Elver

Nord for byen er omgitt av Taurus. Noen av fjellene er : :

 1 - Akdag                     2451 metres

 2 - Gokbel Hill                2301 metres

 3 - Kaplica Hill               2205 metres

 4 - Delikli Fjell               2197 metres

 5 - Yagmurtasi Hill         1937 metres

 6 - Cigdem Fjell            1927 metres

 7 - Beskaklik Fjell          1874 metres

 8 - Karakusak Hill          1841 metres

 9 - Cebelireis Fjell         1649 metres

10 - Sivrice Hill               389 metres

Noen mennesker som bor i Alanya tilbringe sommersesongen i platåer i theTaurus fordi været i platåer er kult i sommer.

Det er mange elver >i Alanya. Flyten av elvene synker i sommer på grunn av varmt og tørt vær, om vinteren øker. Noen av elvene er brukt for vanning av fruktbare områder. Alara Cayi, Dim Cayi, Oba Cayi, Serapsu og Kargi Cayi er viktige elver i Alanya. Det er piknik områder i nærheten av disse elvene og de er populære steder for turister og lokalbefolkningen i sommer.

 

Den Flora i Alanya

Det området av byen er 175 678 hektar. Byen har den mest fruktbare land i middelhavsområdet på grunn av dens passende klima og beliggenhet. De viktigste flora er bush. Du kan se planter som oliven, carob, myrt og santalum. Når du klatrer opp Taurus, kan du se rødt furu, eik trær og sedertre. Mange forskjellige type planter dyrkes i Alanya. Appelsiner, bananer, er mange av grønnsaker dyrket her. Du kan se eukalyptustrær, avocado og kiwi i parker og gater. Det er mulig å vokse for hvert typen anlegg i Alanya, og dette gjør byen til et landbruk og reiseliv paradis.

 

Klimaet Alanya

Byen har typisk middelhavsklima. Det er regn og fuktig om vinteren, varmt og tørt i sommer. Om vinteren regner det veldig tungt med torden. Er juli og august de varmeste månedene, januar og februar er de kaldeste månedene. Alanya er et populært by blant folk i Europa med sitt klima, historie, vakre strender. Du kan sole fra april til november. Alanya har blitt en turistenes paradis med helårs Søn .

 
**Sailor Apart Hotel @ 2010**
Drevet av
Ekip Bilisim