G til nettstedet i tyrkiske sprkG til nettstedet i Norge Language G til nettstedet p engelsk sprk Sailorson Apart Hotel Official Web Site
English Turkish
  Historien om Alanya
  Antique Byer
  Moskeer og kirken
  Traverse steder
  Geografisk beliggenhet
  Sport Organisasjoner
  Landbruk og husdyrfag
  Tradisjonell mat
  Fotogalleriet i Alanya
      Hovedside > Alanya Info > Moskeer og kirken

MOSKEEN OG KIRKEN

SULEYMANIYE MOSKEEN

Det ble bygget like utenfor Ikale på toppen av slottet i 1231 da byen ble gjenoppbygget av Alaaddin Keykubat, sultanen av Seljukians.

The Suleymaniye Mosque

Men moskeen var ikke i god stand i de følgende årene, og det ble gjenoppbygget av Kanuni Sultan Suleyman i det 16. århundre under den ottomanske Era .. Moskeen med en enkelt minaret er kjent som Alaaddin, Kale eller Sulaymaniye. Bygningen er laget av søppel steiner og det er firkantet i formen. Den har en murstein dome basert på en åttekantet ramme. Femten lille steingods krukker ble plassert i den delen fungerer som hengeren av kuppelen for å sikre sin akustikk. At kvalitet er følte under religiøs praksis, er Den endelige offentlig sted funnet under tre murstein kupler på en fire-fots basis. Deksler av dører og vinduer er fine eksempler på treskjæring av Det osmanske.

 

DEN LILLE MOSKEEN i AKBESHE SULTAN

Det er i borgen nordover til Bedesten og nesten 100 meter forbi Suleymaniye moskeen. Den ble bygget i 1230 av Akbese Sultan, den første sjefen for Alaaddin Keykubat i borgen i Alanya.

The Small Mosque of Akbeshe Sultan

Den ytre delen er av stein blokker og innsiden, også kuppelen er av murstein. Den har en firkantet form og to rom. Ett av rommene er en liten moské og i den andre er det graven til Akbese Sultan. Det er tre andre graver i rommet. Det er klart at apsiden av den lille moskeen er dekorert med malte filer. Innskriften det betyr : " Gud vet hemmeligheter av jord og himmel " Små moskeer av Gud er bare bygd av dem som tror på Ham og i dommedag. Den ble bygget i 1230 da den store Sultan Alaaddin Keykubat regjerte, av fattige Akbese, som trengte Guds barmhjertighet. " Det er en sylindrisk minaret laget av murstein i kroppen på undersiden av søppel steiner, noen få meter fra den lille moskeen.

 

ANDIZLI MOSKEEN

Det er i Tophone distrikt. Moskeen er oppkalt slik på grunn av et tre som heter elecampane nærheten. Den ble bygget i 1277 av Emir Bedreddin.

The Andizli Mosque

Det har noen av egenskapene er særegne for den arkitekturen i Seljukian perioden. Det er laget av steinblokker, og har en minaret som ikke er høy. Dens Prekestolen er en av de fineste eksempler på Seljukian kunst carving tre. Du kan gå til moskeen gjennom døren nedenfor, i nærheten Kizilkule. Minareten som ender med en balkong har en interessant utseende.

 

GRAVEN TILL SITTI ZEYNEP

Det erpå en stein på veien til festningen. Det er antatt å være av Seljukians eller osmanske perioden.

The Tomb Of Sitti Zeynep

Det er firkantet i form og består av to rom. , det er en lang sarkofag og det andre rommet er tomt. Evliya Celebi skrev at bygningen var en lodge av Bektasi Dervishes. Vi har ingen sikker informasjon om Sitti Zeynep. Navnet på den fromme grunnlaget for graven var Sitti Zeynep Zeynel Abidin "i grunnlaget registreringer av Det osmanske riket under Sultan Kanuni Suleyman perioden. Den som hadde en grav er antatt å ha vært en opplyst mystiker. Tre graver, to meter lenge hvert ble hugget i fjellet hvor graven ligger i den antikke epoken. Antique graver en gang ble brukt som vanntanker.

 

HIDIRELLEZ KIRKE

Det er innenfor grensene av Haci Mehmetli Village i Hidir Ilyas, ti km av Alanya.

Hidirellez Church

Kirken som er antatt å ha blitt grunnlagt på en skråning med utsikt over Middelhavet i begynnelsen av det 19. århundre brukes for tilbedelse av kristne og muslimske besøkende i dag. Den er rektangulær i formen, er dens tak bygget av teglstein, er dens vegger av stein, og den har litt apsis. Det er en mesanin tregulv innredet i kirken. Den freskomalerier på veggene har blitt detoriated. Det er forstått fra innskriften at kirken ble reparert i 1873. Innskriften ble utstilt i Alanya Museet ble skrevet på tyrkisk (språket i Karamans), med det greske alfabetet. Kirken var stengt når folk i den ortodokse kirke som bor i Alanya og snakke tyrkisk, reiste til Hellas på grunn av utveksling i 1924. Hidirellez kirke som har fått en vannkilde i nærheten er også kjent som kirken Antalya Kaleici. Inngangen til kirken er gratis.

 
**Sailor Apart Hotel @ 2010**
Drevet av
Ekip Bilisim